Contact: Judith de Jong  |  judith@creativity-meets-results.com |  +31 (0)6-15212495  |  www.creativity-meets-results.com

Zaterdag | 5 Oktober |14:00-15:30 | single expo
Patricia Kroes-Vonk
Woest aantrekkelijke flips
Zijn jouw flips al dateable? Liefde op het eerste gezicht, dat wil toch iedereen! Tijdens deze liefdeslessen leer jij woest aantrekkelijke flips maken. Verleid je publiek en zorg voor  interactie tijdens jullie (blind)date. Tekenen is jouw superkracht, laat zien wat je bedoelt. Dat is Eizersterq!
Linda Dorlandt & Remi-Armand Collaris
Samen werken aan samenwerken
Vakkennisverbreding (T-Shaping) is een onderwerp dat zowel voor HR-medewerkers, leidinggevende en teamleden lastig is. Het biedt echter vele voordelen boven strikte specialisatie en functieafbakening. In deze workshop gaan we aan de slag met werkvormen die dit thema concreet en bespreekbaar maken. Daarnaast geven we vorm aan het principe van “bouw je eigen baan” waarin medewerkers zelf het initiatief nemen om hun eigen vakontwikkeling vorm te geven.
Philippe Brasseur
Artistieke energizers
Destructieve co-creatie, visuele poëzie, onbewust portret, surrealistisch collage, impro-tekenen… Experimenteer een paar superleuke artistieke energizers en stel jezelf de vraag: hoe kies/bedenk ik energizers die niet alleen leuk en origineel zijn, maar die ook bij deelnemers een specifieke ‘mindset’ creëren? En hoe maak ik hen daar bewust van?
Zaterdag | 5 Oktober |16:00-17:30 | single expo
Zondag | 6 Oktober |9:30-12:30 | double expo
Zondag | 6 Oktober |14:00-17:30 | double expo en single expo
Maandag | 7 Oktober |9:30-12:30 | double expo
Maandag | 7 Oktober |14:00-15:30 | plenary program
Maandag | 7 Oktober |16:00-17:30 | single expo
Dinsdag | 8 Oktober | 10:00-13:00 | double expo
Jan Hille Noordhof
Mijn ideale leven
Tijdens mijn workshop ga je concreet op zoek naar de ingrediënten van je ideale leven. Je gooit daarbij allerlei belemmerende overtuigingen nadrukkelijk overboord. Resultaat is een top 5 van zaken waar je direct mee aan de slag kunt.
Wilma Wouters & Mirjam de Keizer
Lummelen 2.0
Ken je dat? Je hebt een probleem waar je een oplossing voor zoekt, maar je zit vast in je gedachten en komt er niet uit. Je stapt op je fiets en…. ‘PLING’…. je hebt de oplossing. 
In deze workshop nemen we je mee in hoe dat eureka-moment werkt èn gaan we op zoek hoe je deze momenten kunt creëren. Tipje van de sluier…. we gaan vooral niks doen!
Eveline Moolenaars & Jessica de Wit
Sketchnote fit to go!
Ken je dat? Je hebt een heel leuk verhaal gehoord of interessante presentatie gezien, maar na afloop kun je het eigenlijk niet zo 1-2-3 navertellen? Dan is sketchnoten of visueel aantekeningen maken, heel handig. Je zet je ideeën van een presentatie, verhaal of discussie op papier met tekst en beelden. Het resultaat is één pagina waarop je de belangrijkste ideeën een plek hebt gegeven en de onderlinge verbanden laat zien.
Paul-Peter Fransen & Judith de Jong
The proof of the pudding
De energie van een gave brainstorm kent iedereen. Maar hoe houd je die energie vast bij de implementatie van je idee? Aan de hand van een real live case gaan we als een speer door de eerste fases van het Creative Problem Solving model en zoomen vervolgens in op de acceptatie en planning. Want the proof of the pudding is in the eating... of niet? Ervaar het in deze workshop.
Addy de Zeeuw
Expeditie Creativiteit

We gaan samen lopen en stilstaan bij de mogelijkheden die een willekeurige context biedt ter inspiratie voor vraagstellingen. We ervaren samen ingrediënten van het succesvolle expeditie model.

In een relaxte werkvorm gaan we buiten (als het weer het toelaat) genieten wat de locatie en de mensen daar ons te bieden hebben.

Joke Duif
Variabel patroon palet
Hoe kunnen we ons brein, een krachtige patroonmaker,  verleiden om zich open te stellen voor nieuwe patroonsuggesties? Door met beeld en materiaal van patronen te werken aan een compositie van actiemomenten. Inspiratie en variatie vinden we in verschillende muziekstijlen. Onze keuzes delen we met de anderen. Wat onbewust verankerd is wordt zichtbaar en zo leggen we nieuwe patronen op de vloer van Texel. Via actie en reflectie erop ontstaat een variabel palet.
Sabine Houtman & Philippe Brasseur
From chaos to creation
Hoe komt de mensheid voort uit de oorspronkelijke chaos en werd in staat om kathedralen te bouwen? In deze multi-artistieke workshop duiken we in het scheppingsverhaal: je zult chaos ervaren, je potentieel ontdekken, je polariteiten uitdrukken, je emoties uiten en een persoonlijk 'oeuvre' bedenken. Je krijgt inzicht in jouw soort energie als facilitator. Na deze workshop is je taak misschien niet alleen om creatieve processen te faciliteren: het kan je levensmissie worden.
Floor Verdenius
Net als in de film!
Internetfilmpjes en fragmenten uit speelfilms geven een goede aanleiding voor een gesprek, illustreren een (on)gewenste situatie, of geven aanleiding tot denkwerk en analyse. Hoe doe jij dat? En hoe kun je dat op een creatieve manier inzetten. Aan de hand van enkele voorbeelden wordt een denkraam voor het gebruik van filmwerkvormen besproken. En daarna: zelf aan de slag! Net als in de film!
Roeland Tameling
Leer een andere taal
single expo: 14:00 - 15:30

Was iedereen maar zo’n creatieve denker als jij. Maar soms loop je in een training aan tegen mensen die een andere taal blijven spreken. Of een organisatie waar men niet verder komt dan creatief boekhouden. Hoe maak je (weer) contact?

Met de ontwapenende turbo taaltraining van DiSC fanaat Roeland leer je jezelf en anderen beter begrijpen. Oh ja, de training is ook gewoon heel grappig en leuk om te doen.

Sigrid van Iersel
Lenig schrijven
single expo: 16:00 - 17:30
Moeite om op gang te komen bij je schrijfwerk? Niet meer als je deze workshop volgt! Ontdek hoe je met een  creatieve warming up soepel op gang komt, handig gebruik maakt van al je zintuigen en je schrijfspieren oprekt. Lenig schrijven helpt je om makkelijker, creatiever en energieker je ideeën op papier te zetten.
Floor Verdenius
Werken met windkracht 1000
Werken met Windkracht 1000 is een hands-on workshop op een Typisch Texelse locatie: het strand. Teams voeren een opdracht uit, en leren onderweg over hun rol in het team, en als individu.
Anja Neubauer
Costa Rica
Ben je ooit in Costa Rica - de “rijke kust” - geweest? Misschien is het je ook eens opgevallen dat het goed gaat met het land terwijl in de regio erom heen veel kommer en kwel heerst. Een beetje onderzoek onthult een aantal interessante feiten. Wij gaan tijdens de workshop ons Costa Rica bouwen en de kennis vertalen naar eigen ondernemingen of bedrijven. Lang leve het lateraal denken! En een beetje wegdromen in het tropische klimaat doen wij uiteraard aan onze eigen rijke kust…
Bastiaan du Pré & Christel Groenier
Haka! voel de kracht van de golf 

Deze Haka, oorspronkelijk een rituele "dans" in de Maoritraditie, is voor Nederlanders geschreven als uitnodiging om ons te verbinden met de kracht van ons land. En om vanuit die verbinding in onze eigen kracht te staan.

De Haka doe je voor iemand om respect te betonen, om 'm uit te nodigen, welkom te heten, een hart onder de riem te steken.

En ja, wat doet een haka voor jezelf? Ervaar...

Even de balans opmaken
14:00 - 15:30 Plenair programma
Zo halverwege deze OoOI conferentie is het fijn om even bewust stil te staan bij je inzichten - even een pas op de plaats. Hoe pak je zoiets aan? Wellicht heb je daar ervaring mee vanuit je eigen rol als facilitator. Ook als dat nieuw is voor je, ben je van harte uitgenodigd. In dit after-lunch-D.I.P. (Doe Iets Prettigs) programma deel je jouw krachtige reflectie manieren. Je neemt de anderen mee in jouw aanpak en je wordt geïnspireerd door de ervaring van de ander. Zo delen we de mooiste reflectie pareltjes met elkaar.
Jessica de Wit & Eveline Moolenaars
Agile buiten de IT: Hype of Hit?

Agile werken, je kunt er bijna niet meer omheen. Het wordt binnen de IT veel gebruikt om producten sneller op te leveren en aan te passen aan veranderende wensen.

Agile komt ook op buiten de IT. Hoe vertaal je Scrum en Kanban naar teams van andere organisaties? Je leert werkvormen die een team helpen zich onophoudelijk te blijven verbeteren en te voorkomen dat het in een sleur komt van zichzelf herhalende bijeenkomsten.

Remi-Armand Collaris & Linda Dorlandt
Behulpzame tegengestelde strategieën

Voor innovatie is het benutten van de wijsheid van de groep essentieel. Hiervoor zijn de juiste vragen nodig. Veel vragen belichten een probleem te eenzijdig. Voor een langetermijnoplossing zijn juist meerdere strategieën gelijktijdig nodig.

We gaan op zoek naar innovatie bevorderende "wicked questions". Je leert wat een wicked question is, welke waarde deze heeft in het vinden van innovatievere/effectievere oplossingen en hoe je dit met grote groepen (>50 pers) doet.

Henri Haarmans
Wil je spelen? Speel dan mee!

Edward de Bono, wellicht bekend van het boek ‘De 6 denkhoeden’, heeft ook business processen geanalyseerd en spellen ontwikkeld om deze processen inzichtelijk te maken. De spellen hebben een logische opzet en zijn tegelijkertijd leuk om te spelen en krachtig om inzicht te geven in groepsprocessen. Je wordt daarbij uitgedaagd om niet alleen voor jezelf te spelen, maar ook gezamenlijk het beste resultaat neer te zetten.

Anja Neubauer
Visual summaries – drawing 2.0

Stel je neemt deel aan een interessant event over creativiteit. Je hebt zoveel ervaren en er is zoveel te verteren. Wat kun je nou beter doen dan herinneringen in een tekening te organiseren?

Of wellicht heb je grote plannen voor het komende jaar? Je kunt je eigen wereld tekenen en doorleven.

In deze workshop leer je om visueel samen te vatten, de toekomst te visualiseren en gedenkwaardige tekeningen te maken.

Erik op ten Berg
WonderWalk
In deze WonderWalk neemt Erik je mee op een inspirerende out-of-office-reis in de Texelse natuur. Als we daarbij in contact zijn met onze eigen intuïtie zijn onze inzichten nog waardevoller. Erik maakt gebruik van creatieve werkvormen die een sterk beroep doen op je intuïtieve wijsheid. Hij ontwikkelde deze op zijn eigen WonderWalks richting Santiago de Compostela. In deze double expo laat hij je eigen wondertjes verwoorden van jouw OoOI 2019.